Home » Geen categorie » Blessure houdt Williams van de baan

Blessure houdt Williams van de baan

Blessure houdt Williams van de baan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Serena Williams (WTA-1) opent haar tennisseizoen met een valse start. Normaal gezien zou de jongste van de Williams-zussen vandaag haar thuisland verdedigen in de Hopman Cup. Een vervelende blessure besliste daar echter anders over.

De 34-jarige Amerikaanse topper maakte in 2015 wederom indruk. Door haar overwinning op Wimbledon scoorde ze voor de tweede maal in haar carrière een Serena Slam. Ze won zo de vier Grand Slam-toernooien op rij, maar niet in hetzelfde kalenderjaar. Een echte Grand Slam lag eveneens binnen handbereik, tot Williams in de halve finale van de US Open verrassend struikelde over de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-15).

Na deze nederlaag hing Williams haar racket voor de rest van het seizoen aan de haak. In de Hopman Cup, het officieuze wereldkampioenschap voor gemengde landenteams zou ze vandaag haar rentrée maken. Een knieontsteking strooide echter roet in het eten. Met pijn in het hart bleef Williams aan de kant, “Ik wou heel graag spelen, maar moet rusten” liet ze weten.

Williams werd vervangen door de jonge Vicky Duval (WTA-656). Zij verloor haar partij tegen de Oekraïnse Elina Svitolina (WTA-19) met 6-4 en 6-1. Aan de zijde van Jack Sock (ATP-26) nam ze het nogmaals op tegen Svitolina, dit keer gesteund door Alexandr Dolgopolov (ATP-36). Ook nu kon ze geen vuist maken, de twee verloren hun dubbelwedstrijd met 6-2 en 6-3.

Williams heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat ze morgen wel kan spelen. De Verenigde Staten treden dan aan tegen Australië.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws