Home » ATP » Blockx eervol onderuit in kwalificaties in Miami

Blockx eervol onderuit in kwalificaties in Miami

Blockx eervol onderuit in kwalificaties in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Blockx (ATP-943) kon zich niet plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op het ATP-toernooi van Miami (VS, ATP 1000). Hij verloor in een driesetter tegen het nummer 123.

Dankzij zijn titel bij de junioren op de Australian Open kreeg de 17-jarige Blockx een wildcard voor de kwalificaties van het toernooi van Miami. In de eerste kwalificatieronde moest hij aan de bak tegen het Japanse negentiende reekshoofd Yosuke Watanuki (ATP-123), het nummer 123 van de wereld.

Onze landgenoot nam een knappe start in de eerste set. Bij 3-2 ging Blockx door de opslag van zijn 24-jarige Japanse tegenstander. Hij behield zijn voorsprong en greep de eerste set met 6-3.

In de tweede set kwam Blockx op een break achterstand maar brak hij terug. Watanuki breakte echter een tweede keer en pakte de tweede set met 6-3.

Blockx moest in de derde en beslissende set de rol lossen. Hij kon geen enkel spelletje meer winnen en ging onderuit met 6-0.

Zizou Bergs (ATP-135) kreeg een wildcard voor de hoofdtabel in Miami. Hij zal in de eerste ronde spelen tegen een kwalificatiespeler en kan in de tweede ronde achtste reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-9) treffen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws