Home » Grand Slam » US Open » Blockx en Bailly naar kwartfinale juniorentoernooi US Open

Blockx en Bailly naar kwartfinale juniorentoernooi US Open

Blockx en Bailly naar kwartfinale juniorentoernooi US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Blockx (ITF Junior-43) en Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-5) hebben de kwartfinale bereikt van het juniorentoernooi op de US Open. In het dubbelspel wonnen Sofia Costoulas (ITF Junior-2), Blockx en Bailly hun eerste ronde.

Tweede reekshoofd Bailly was ook in zijn derde ronde succesvol. De 17-jarige Limburger knokte zich met 6-3, 4-6 en 6-3 voorbij veertiende reekshoofd Yaroslav Demin (ITF Junior-22) en bereikte hierdoor de kwartfinale van het juniorentoernooi. Daarin neemt hij het op tegen de verrassende Amerikaan Kyle Kang (ITF Junior-163).

Alexander Blockx - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Alexander Blockx – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Na zijn stunt in de tweede ronde, ging Blockx in de derde ronde met 6-7, 6-1 en 3-1 voorbij  zijn Franse leeftijdsgenoot Arthur Gea (ITF Junior-41) die in de derde set moest opgeven. Hij treft in de kwartfinale de Spanjaard Martin Landaluce (ITF-10), het vijfde reekshoofd.

Geen kwartfinale voor eerste reekshoofd Costoulas. Ze verloor met 5-7, 6-4 en 6-1 van veertiende reekshoofd Mirra Andreeva (ITF Junior-14). In het dubbelspel kon Costoulas samen met de Hongaarse Luca Udvardy (ITF Junior-16) haar eerste ronde wel winnen.

Sofia Costoulas - © Sofia Costoulas
Sofia Costoulas – © Sofia Costoulas

Blockx en Bailly plaatsten zich samen eveneens voor de tweede ronde in het dubbelspel. Voor Amelie Van Impe (ITF Junior-42), Amelia Waligora (ITF Junior-67) en Alessio Basile  (ITF Junior-74) liep het dubbeltoernooi ten einde in de eerste ronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws