Home » Nieuws » Blockx knokt zich naar tweede ronde in Koblenz

Blockx knokt zich naar tweede ronde in Koblenz

Blockx knokt zich naar tweede ronde in Koblenz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Blockx (ATP-350) heeft de tweede ronde bereikt in Koblenz (Duitsland, ATP Challenger 100). Michael Geerts (ATP-297) en Tibo Colson (ATP-427) sneuvelden in de kwalificaties.

Nadat Blockx 2024 startte met drie nederlagen op rij, heeft de jonge Belg zijn eerste overwinning van dit jaar beet. Op het Challengertoernooi van Koblenz haalde de 18-jarige Blockx het van de hoger gerangschikte Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-196).

In een spannende thriller verloor onze landgenoot de eerste set met 6-3. Daarna kwam hij langszij met 6-3. In de beslissende derde set haalde Blockx het in een tiebreak met 7-3.

(lees verder onder de post op X)

Blockx’ volgende tegenstander is nog niet gekend. Hij speelt tegen kwalificatiespeler Martin Klizan (NR) of zevende reekshoofd Rudolf Molleker (ATP-191).

Voor de andere Belgen liep het minder goed af in het Duitse Koblenz. Geerts en Colson konden zich via de kwalificaties niet plaatsen voor de hoofdtabel.

Colson verloor in de eerste kwalificatieronde met 3-6 en 6-7 (3) van de Duitser Marvin Moeller (ATP-303). Geerts klopte eerst de Duitse wildcard Liam Gavrielides (ATP-734) met 7-6 (7), 3-6 en 6-4 maar ging vervolgens met 4-6 en 6-7 (6) onderuit tegen Charles Broom (ATP-344).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws