Home » Grand Slam » Blockx snelt naar derde ronde Roland Garros, Waligora onderuit

Blockx snelt naar derde ronde Roland Garros, Waligora onderuit

Blockx snelt naar derde ronde Roland Garros, Waligora onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexander Blockx (ITF Junior-2) heeft zich geplaatst voor de derde ronde op het juniorentoernooi van Roland Garros. Amelia Waligora (ITF Junior-82) verloor in de eerste ronde van het enkelspel en dubbelspel.

Australian Open-winnaar Blockx begon het juniorentoernooi op Roland Garros moeizaam maar in zijn tweede ronde ging het heel vlot. In amper 53 minuten haalde het tweede reekshoofd het met 6-1 en 6-0 van de Marrokaan Reda Bennani (ITF Junior-18).

Blockx treft in zijn derde ronde de 17-jarige Amerikaan Learner Tien (ITF Junior-23). Dit wordt een heruitgave van de Australian Open-finale waarin onze landgenoot in een spannende thriller won met 6-1, 2-6 en 7-6 (11-9).

(lees verder onder de Instagrampost en de tweet)

Bij de meisjes was het geen succesvolle dag voor de 18-jarige Waligora. In het enkeltoernooi en het dubbeltoernooi moest ze in de eerste ronde het onderspit delven.

Waligora verloor in het enkelspel met 6-3 en 6-1 van de Italiaanse Alessandra Teodosescu (ITF Junior-41). In het dubbelspel ging ze samen met Darja Suvirdjonkova (ITF Junior-49) met 7-5 en 6-2 onderuit tegen derde reekshoofden Renata Jamrichova (ITF Junior-9) en de Italiaanse Federica Urgesi (ITF Junior-12).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws