Home » European Open » Blockx speelt sterk maar gaat onderuit op European Open

Blockx speelt sterk maar gaat onderuit op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alexander Blockx (ATP-1531) kon zich niet plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op de European Open in Antwerpen (ATP 250). Hij verloor in twee sets van de Zwitser Dominic Stricker (ATP-139).

De 17-jarige Blockx bereikte knap de kwartfinale bij de junioren op de US Open en kreeg een wildcard voor de kwalificaties van de European Open. In de eerste ronde moest de jonge Belg aan de bak tegen de 20-jarige Zwitser Stricker. Stricker won dit jaar al twee Challengertoernooien en maakt stapsgewijs zijn opmars op de ATP-ranking.

(lees verder onder de tweet)

In het eerste game van de eerste ging Stricker meteen door de opslag van Blockx en bij 4-2 verzilverde de Zwitser een tweede breakbal. Blockx liet echter knap tennis zien en keerde terug tot 5-4. In een spannende game maakte Stricker het af op zijn service en greep hij de eerste set met 6-4.

De partij verliep meer gelijkopgaand in de tweede set. In de zes eerste spelletjes waren er geen breaks. Bij 3-3 redde Blockx met knap verdedigend werk vijf breakpunten maar bij het zesde breakpunt ging Stricker door de opslag van onze landgenoot.

Blockx kon niet meer terugkeren en verloor de tweede set met 6-4. De jonge Belg kan evenwel terugkijken op een knappe wedstrijd en leerzame ervaring op het ATP-circuit.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER