Home » ITF » Blockx warm onthaald in Zaventem door coach Philippe Cassiers: “Ik ben super trots”

Blockx warm onthaald in Zaventem door coach Philippe Cassiers: “Ik ben super trots”

Blockx warm onthaald in Zaventem door coach Philippe Cassiers: “Ik ben super trots”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Een dikke week geleden schreef de 17-jarige Alexander Blockx (ITF Junior-3) Belgische tennisgeschiedenis in Melbourne door de Australian Open (Grand Slam) bij de junioren te winnen, waarna hij doorreisde naar Zuid-Korea om er ervaring op te doen met de Belgische Davis Cup-ploeg. In de nacht van maandag op dinsdag streek de jonge Belg opnieuw neer op Belgische bodem. Even bekomen, maar niet voor lang. “Volgende week trekken we, als Alexander niet te vermoeid is, naar Duitsland voor het ITF M15-toernooi van Oberhaching”, vertelt coach Philippe Cassiers aan Tennisplaza.

Cassiers zag jaren geleden als eerste het potentieel van Blockx, die toen amper 3 jaar en 10 maanden oud was. Sindsdien begeleidt hij het jonge talent op zijn eigen CAS Tennis Academy, nu op Forest Hills in Wommelgem. “De academie is trouwens de reden dat ik er in Australië niet bij kon zijn”, verklaart Cassiers. “In het begin van het seizoen zijn er altijd veel zaken te regelen. Gelukkig hebben we een goede samenwerking met Tennis Vlaanderen. Dankzij Tom Devries, die erbij was op de Australian Open, kwam Alexander in Australië niets tekort.”

Blockx, sinds deze week het nummer 3 van de wereld bij de junioren, kon 2023 niet beter starten. Een Grand Slam winnen, geeft een enorme boost, maar biedt tegelijk geen garantie op een succesvolle carrière bij de profs. “We houden onze voeten op de grond, maar ik ben natuurlijk wel énorm trots op Alexander”, vertelt Cassiers. “Dit is zijn laatste jaar bij de junioren en dat hij nu op dat niveau tot de top behoort, is hoe dan ook een geweldige ervaring.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Tennissers steeds atletischer

“Uiteraard is er nog veel werk aan de winkel. Mentaal is Alexander sterk, maar tennissers worden op steeds jongere leeftijd erg atletisch. Zeker bij de profs maakt lichaamsbouw een groot verschil en op dat vlak moeten we nog stappen zetten. Dat wordt de grootste uitdaging voor Alexander als hij de overgang maakt naar de profs.”

Het is alvast de bedoeling dat de jonge Belg dit jaar een pak ervaring opdoet bij en met de grote jongens. Afgelopen weekend kreeg hij al de kans om te sparren met de Belgische ploeg op de Davis Cup en volgende week komt hij, als de vermoeidheid het toelaat, dus in actie op een ITF M15-toernooi in Duitsland. “Voor elk seizoen maken we een planning op aan het begin van het jaar. De bedoeling is dat hij dit jaar Roland Garros en Wimbledon nog afwerkt bij de junioren, maar dus ook al verschillende ITF M15’s gaat spelen. Ik zal hem, net als vorig jaar, tien à vijftien weken op de tour van dichtbij begeleiden.”

Of Cassiers zichzelf ooit full time de wereld ziet rondreizen met zijn pupil? “Dat zal de toekomst uitwijzen, want de CAS Tennis Academy is er ook nog. Alexander is trouwens een mooi voorbeeld voor onze jonge spelers.”

(lees verder onder de foto)

Alexander Blockx - © Jay Town (Tennis Australia)
Alexander Blockx – © Jay Town (Tennis Australia)

CAS Tennis Academy op Dutch Bowl International

En die jonge spelers staan deze week volop in de aandacht op de Dutch Bowl International in het Nederlandse Gendringen, een internationaal evenement dat deel uitmaakt van de TEN-PRO Global Junior Tour.

“We hebben dit jaar een mooie delegatie van CAS op het toernooi, dat in 2015 trouwens gewonnen werd door… onze Alexander!” (glundert)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws