Home » Geen categorie » Blunder van scheidsrechter wordt Goffin fataal in Monte Carlo

Blunder van scheidsrechter wordt Goffin fataal in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-13) leek op weg naar een stunt op het ATP-toernooi van Monte Carlo (Monaco, € 4 273 775) tot de scheidsrechter roet in het eten gooide. De wedstrijd kantelde volledig en Rafael Nadal (ATP-7) trok met 6-3 en 6-1 aan het langste eind.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin begon erg sterk aan de partij en zette Nadal voortdurend onder druk. Onze landgenoot ging door de opslag van de Spanjaard en leidde met 3-2. Goffin stond op één punt van de 4-2 voorsprong toen een bal van Nadal duidelijk uit ging. De scheidsrechter duidde echter de verkeerde markering aan, en gaf het punt aan Nadal, tot grote woede van Goffin en het publiek. De lijnrechter kwam niet tussen en hawk-eye wordt niet gebruikt op gravel. De Spanjaard kwam terug tot 3-3.

Goffin discussieerde nog met de officials, het publiek stond aan zijn kant, maar hij herstelde zich niet meer van de klap. De eerste set ging met 3-6 naar de Spanjaard. Ook in de tweede set was de veer bij Goffin gebroken, Nadal won de set met 1-6. Goffin verliet de baan zonder de scheidsrechter de hand te schudden.

Toch is er nog een lichtpuntje voor Goffin, maandag staat hij opnieuw op de tiende plaats op de ATP-ranking. Nadal strijdt tegen landgenoot Alebert Ramos-Vinolas (ATP-24) om zijn tiende titel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS