Home » Nieuws » BNP Paribas Fortis richt samen met Tennis Vlaanderen en AFT twee ondersteuningsprogramma’s op voor jonge tennistalenten

BNP Paribas Fortis richt samen met Tennis Vlaanderen en AFT twee ondersteuningsprogramma’s op voor jonge tennistalenten

BNP Paribas Fortis richt samen met Tennis Vlaanderen en AFT twee ondersteuningsprogramma’s op voor jonge tennistalenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

BNP Paribas Fortis heeft donderdag aangekondigd dat het zijn samenwerking met Tennis Vlaanderen en Association Francophone de Tennis voor drie jaar verlengt. De bank lanceert in zowel Vlaanderen als Wallonië ook telkens een ‘BNP Paribas Fortis Young Talents Team’.

In 2018 richtte de BNP Paribas Groep de ‘BNP Paribas Young Talents Teams’ op. Intussen worden zo meer dan honderd jonge tennissers begeleid in vijf verschillende landen.

“Naar analogie met het project binnen de Groep BNP Paribas en het recente partnership met de Justine Henin Academy, breidt BNP Paribas Fortis zijn talentprogramma ‘BNP Paribas Fortis Young Talents Team’ nu ook verder uit binnen beide federaties”, klinkt het. “Zo wil de bank jonge beloftevolle tennissers extra helpen in hun weg naar de top. Voor zulke talenten komt het er niet alleen op aan om een goede opleiding te vinden, maar ook om die te bekostigen. Het ‘BNP Paribas Fortis Young Talents Team’ zal de spelers financiële en menselijke ondersteuning bieden, maar ook sportieve. Zo zal de begeleiding niet alleen focussen op tactiek, voeding en conditie, maar zal het ook aandacht geven aan mentale coaching van de jonge sporters.”

25 junioren in België

In België zal het ‘Young Talents Team’ in eerste instantie 25 jonge tennistalenten onder zijn hoede nemen. Bekende namen zijn Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-1), Alexander Blockx (ITF Junior-3), Sofia Costoulas (WTA-363), Amelia Waligora (ITF Junior-74), Gauthier Onclin (ATP-236), Raphael Collignon (ATP-236) en Emilien Demanet (ITF Junior-47).

Tom Devries kijkt hoopvol naar de toekomst

Tom Devries, sportief directeur bij Tennis Vlaanderen, is opgetogen en blikt ambitieus vooruit op de toekomst van het Belgische tennis. “Een Sofia, Gilles-Arnaud en Alexander zijn er al in geslaagd om hun harde werk om te zetten in sterke resultaten op het juniorencircuit”, aldus Devries. “Het zijn stuk voor stuk spelers die hard werken, een enorme passie hebben voor tennis en het belangrijkste: ze geloven erin en tonen die spirit ook op het terrein. Hun resultaten helpen om het geloof over te brengen naar andere generaties. De persoonlijkheid van elk van deze spelers en ook de samenwerking met hun coaches, stemt ons zeer positief en hoopvol naar de toekomst toe”, besluit de sportief directeur.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws