Home » Brussels Open » Boeykens – Benoit finale van eerste pré-kwalificatietoernooi

Boeykens – Benoit finale van eerste pré-kwalificatietoernooi

Boeykens – Benoit finale van eerste pré-kwalificatietoernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De finalisten van het eerste pré-kwalificatietoernooi van de Brussels Open zijn bekend. Zowel eerste reekshoofd Elyne Boeykens als tweede reekshoofd Marie Benoit wisten zich in drie sets te plaatsen.

Donderdagvoormiddag werd in Anderlecht de eerste – en enige – kwartfinale van het pré-kwlificatietoernooi gespeeld. Daarin nam Michaela Boev (WTA-766) vrij eenvoudig de maat van Justine De Sutter (WTA-824): 6-4 en 6-2. Later op de dag werden meteen ook de halve finales gespeeld.

Michaela Boev had al een wedstrijd in de benen en was dus ook al opgewarmd. Ze schoot er dan ook als een speer vandoor in de eerste set tegen Marie Benoit (WTA-604): 2-6. In de tweede set herpakte Benoit zich, en deze keer trok zij aan het langste eind: 6-3. In een spannende derde set kon het alle kanten op. Boev kreeg bij 4-5 drie wedstrijdpunten, maar Marie Benoit veegde die een voor een van tafel. Daarna keek Benoit niet meer om en stoomde ze door naar 7-5-winst.

In de finale zal Benoit het moeten opnemen tegen Elyne Boeykens (WTA-485). Ook zij had in de halve finale tegen Steffi Distelmans (WTA-895) drie sets nodig en kwam op de rand van de uitschakeling te staan. In de eerste set werd het verschil pas helemaal op het einde gemaakt in het voordeel van Distelmans: 5-7. Een nog spannendere tweede set moest zelfs in de tiebreak beslist worden. Daarin kwam Distelmans net iets te kort: 7-5. Dit nipt verlies brak de veer van Steffi Distelmans, en Elyne Boeykens keek niet meer om: 6-1.

Elyne Boeykens en Marie Benoit speelden nooit eerder tegen elkaar. Vrijdag strijden ze echter in een ultiem duel voor de wildcard voor de kwalificaties van de Brussels Open.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws