Home » Geen categorie » Boeykens door, Scholsen out in Bad Saulgau

Boeykens door, Scholsen out in Bad Saulgau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elyne Boeykens (WTA-429) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Bad Saulgau (Duitsland, $ 25 000 + H). Hélène Scholsen (WTA-402) moest meteen haar koffers pakken. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Boeykens en Scholsen wisten in Bad Saulgau twee kwalificatieronden te overleven voor een plaats op de hoofdtabel. In de eerste ronde nam Boeykens het op tegen Sviatlana Pirazhenka (WTA-486). De Belgische had niet veel moeite met haar tegenstander en won vlot met 6-3 en 6-0. In de volgende ronde krijgt ze nu de Française Fiona Ferro (WTA-273) voorgeschoteld, het zevende reekshoofd. Boeykens won hun enige eerdere ontmoeting twee jaar geleden.

Voor Scholsen zit het toernooi er na de eerste ronde op. Zij was niet opgewassen tegen de Wit-Russische Isabella Shinikova (WTA-300). Na net geen twee uur wedstrijd moest de Belgische haar meerdere erkennen met 5-7 en 4-6.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER