Home » Geen categorie » Boeykens en Chantraine naar kwartfinale in Alkmaar

Boeykens en Chantraine naar kwartfinale in Alkmaar

Boeykens en Chantraine naar kwartfinale in Alkmaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Alkmaar in Nederland ($ 10 000, gravel) hebben Elyne Boeykens (WTA-898) en Catherine Chantraine (WTA-621) zich bij de laatste acht geschaard. Deborah Kerfs (WTA-670), Steffi Distelmans (WTA-701) en Sofie Oyen (WTA-529) werden uitgeschakeld.

Boeykens (foto) bereikte vorige week in Madrid al knap de kwartfinale in het enkelspel én pakte de titel in het dubbelspel. Ze gaat deze week verder op haar elan op het gravel in het Nederlandse Alkmaar. De 24-jarige speelster overleefde de kwalificaties en knokte zich naar de kwartfinale op de hoofdtabel. In de tweede ronde walste ze met 6-0 en 6-1 voorbij de Deense Karen Barbat (WTA-656) die onze landgenote Sofie Oyen in de eerste ronde verrassend uitschakelde. Boeykens speelt in de kwartfinale tegen de Nederlandse wildcard Nikki Luttikhuis (WTA-1212).

De 22-jarige Chantraine kon zich ook plaatsen voor de kwartfinale in Alkmaar. Ze gaf in haar tweede ronde amper drie spelletjes weg tegen de Duitse kwalificatiespeelster Natalie Proese (WTA-859). In de kwartfinale moet Chantraine het opnemen tegen de Tsjechische Diana Sumova (WTA-612). Kerfs en Distelmans konden zich allebei niet plaatsten voor de kwartfinale. Distelmans ging in de eerste ronde onderuit tegen een Duitse speelster, terwijl Kerfs in de tweede ronde uitgeschakeld werd.

In het dubbelspel kon Sofie Oyen (WTA D-777) zich wel plaatsen voor de halve finale. Samen met de Oostenrijkse Melanie Klaffner (WTA-449) klopte ze in de kwartfinale het Belgische duo Boeykens (WTA-410) en Morgane Michiels (WTA D-765). In de halve finale treffen Oyen en Klaffner de eerste reekshoofden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws