Home » Geen categorie » Boeykens en Minnen doen het goed op Engelse bodem

Boeykens en Minnen doen het goed op Engelse bodem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elyne Boeykens (WTA-363) en Greetje Minnen (WTA-460) zijn de week goed gestart. Op het ITF-toernooi van het Engelse Shrewsbury (Aegon GB Pro-Series, $ 25 000) stoten ze door naar de tweede ronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Boeykens stond in een Belgisch duel tegenover Marie Benoît (WTA-288), het achtste reekshoofd. De Merksemse leek echter niet onder de indruk van haar hoger geklasseerde tegenstandster. Met 7-5 en 6-4 plaatst ze zich in twee sets voor de volgende ronde. Daarin kom ze het sowieso uit tegen een kwalificatiespeelster. Mariam Bolkvadze (WTA-571) en Karen Barbat (WTA-548) mogen onderling nog uitmaken wie het tegen Boeykens mag gaan opnemen.

Minnen zorgde eveneens voor een stunt. Ze versloeg vijfde reekshoofd Chloé Paquet (WTA-252) in twee korte sets, 6-4 6-3. In de tweede ronde neemt Minnen het op tegen Valentini Grammatikopoulou (WTA-375), de dubbelpartner van Elyne Boeykens. De Griekse versloeg Sarah Beth Askew (WTA-865), eveneens in twee sets, 7-5 6-2. Sofie Oyen tot slot kon helaas geen vuist maken tegen thuisspeelster Freya Christie (WTA-351). De Britse haalde het met 6-3 en 6-2.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS