Home » Geen categorie » Boeykens kwalificeert zich voor Belgisch duel

Boeykens kwalificeert zich voor Belgisch duel

Boeykens kwalificeert zich voor Belgisch duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elyne Boeykens heeft zich via de kwalificaties geplaatst voor de hoofdtabel van het ITF-toernooi van Sunderland ($ 25 000). Op de hoofdtabel wacht niemand minder dan landgenote en tweede reekshoofd An-Sophie Mestach haar op.

Elyne Boeykens (WTA-844), die na het oplopen van een spierscheur op de Brussels Open in mei geen toernooi meer speelde in 2013, is vast besloten om van 2014 een topjaar te maken. Vorige week speelde ze in Glasgow ($ 10 000), waar ze ‘slechts’ de tweede ronde haalde. Maar deze week herpakte ze zich door in de kwalificaties zowel het elfde reekshoofd, Lisa Sabino (WTA-567) als vijfde reekshoofd Tereza Malikova (WTA-392) uit te schakelen.

De loting voor de hoofdtabel was haar echter niet gunstig gezind. In de eerste ronde werd ze namelijk uitgeloot tegen het tweede reekshoofd, An-Sophie Mestach (WTA-136). Mestach en Boeykens speelden al eens een keer eerder tegen elkaar, maar dat dateert al van 2009 toen een piepjonge Mestach Boeykens naar huis stuurde met een zware 6-0 en 6-2.

Elyne Boeykens komt ook nog in actie in het dubbelspel. Samen met de Britse Farah Abdelaziz moet Boeykens ook daar het plein op tegen de tweede reekshoofden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws