Home » Geen categorie » Boeykens niet naar laatste vier in enkelspel, wel naar finale dubbelspel in Madrid

Boeykens niet naar laatste vier in enkelspel, wel naar finale dubbelspel in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elyne Boeykens (WTA-897) heeft zich in Spanje niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het enkelspel. In het dubbelspel gaat het haar dan weer voor de wind, en plaatse ze zich voor haar eerste finale van het seizoen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Boeykens had zich zonder veel problemen geplaatst voor de kwartfinales van het ITF-toernooi van Madrid ($ 10 000). In die kwartfinales kruiste ze de degens met derde reekshoofd Estrella Cabeza-Candela (WTA-509), de ex-nummer 95 van de wereld.

Tegen de verwachtingen in was het Boeykens die een droomstart maakte. Met 6-0 vermorzelde ze de ervaren 28-jarige Spaanse. Die ervaring zorgde er echter voor de Cabeza-Candela niet ging panikeren, maar in plaats daarvan haar niveau opkrikte en de match kantelde. Met twee keer 6-3 nam ze het commando over en stuurde ze Boeykens alsnog naar de exit.

In het dubbelspel vond Boeykens (WTA D-410) die uitgang nog niet. Samen met landgenote Steffi Distelmans (WTA D-692) plaatse ze zich als tweede reekshoofd voor de finale. Bij de laatste vier tandems pakte ze revanche op Cabeza-Candela (WTA D-1 243) en haar partner Alexandra Nancarrow (WTA D-398). Nadat ze de eerste twee sets verdeelden (6-3 en 2-6), trok het Belgische duo de supertiebreak met 10-5 naar zich toe.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS