Home » Geen categorie » Boeykens stunt in Loughborough

Boeykens stunt in Loughborough

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elyne Boeykens (WTA-1254) is bezig aan een opmerkelijk parcours in het Britse Loughborough (ITF, $10 000). Vanuit de kwalificaties stootte ze door naar de halve finale. Magali Kempen (WTA-1078) verloor nipt in de kwartfinale van het topreekshoofd.

Boeykens bereikte vlot de hoofdtabel via de kwalificaties, en zorgde in de tweede ronde voor een stunt door tweede reekshoofd met Sviatlana Pirazhenka (WTA-407) met verpletterende 6-1 6-2 te verslaan. Ook in de kwartfinale gaf ze geen set prijs tegen de Britse Freya Christie (WTA-900). Met een 6-4 7-5 zege staat ze voor het eerst dit jaar in de halve finale.

Kempen had even uitzicht op een stunt tegen topreekshoofd Martina Borecka (WTA-403). Ze verloor de eerste set met 3-6, maar wist in de tweede set met 6-4 het laken naar zich toe te trekken. In een gelijkopgaande derde set moest ze uiteindelijk met 5-7 het onderspit delven. In het dubbelspel bereikten beide Belgische meisjes samen de finale, waarin ze nipt verloren van Amy Bowtell en Lucy Brown met 4-6 2-6.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER