Home » Geen categorie » Boeykens wint derde toernooi van 2015

Boeykens wint derde toernooi van 2015

Boeykens wint derde toernooi van 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elyne Boeykens (WTA-478) pronkt met de eindzege op de BNP Paribas Fortis Ladies Open ($ 15 000) in Wanfercée-Baulet. In de finale ging ze vlot voorbij het tweede reekshoofd. Voor Boeykens het is al de derde titel van dit seizoen.

Op het gravel van Wanfercée-Baulet beleefde Boeykens een droomweek. Ze speelde met veel vertrouwen en ging zonder setverlies naar de finale. Onze landgenote zette in de finale de kroon op het werk tegen het Franse tweede reekshoofd Chloe Paquet (WTA-264).

Boeykens en Paquet speelden voor de eerste keer tegen elkaar en vochten in het begin een spannende strijd uit. Bij 4-4 in de eerste set forceerde de 24-jarige Boeykens echter een breakpunt en snelde ze naar 6-4. De Antwerpse schakelde in de tweede set een versnelling hoger en liet slechts twee spelletjes liggen. Met 6-4 en 6-2 pakt ze in Wanfercée-Baulet al haar derde titel van dit jaar, na eerdere successen in Alkmaar en Brussel. Voor Boeykens is het wel de eerste eindzege in een ITF-toernooi van 15 000 dollar. In totaal won ze al vier ITF-toernooien, haar eerste titel dateert van 2012.

Onze landgenote zal volgende week ook haar beste ranking ooit bereiken. Waarschijnlijk zal ze een honderdtal plaatsen klimmen en in de buurt van nummer 380 uitkomen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws