Home » Davis Cup » Bolelli en Seppi bezorgen Italië eerste punt na felle strijd tegen Bemelmans en De Loore

Bolelli en Seppi bezorgen Italië eerste punt na felle strijd tegen Bemelmans en De Loore

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP D-278) en Joris De Loore (ATP D-321) vochten een felle strijd uit in de derde wedstrijd van het Davis Cup-duel tussen België en Italië in Charleroi, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen. Simone Bolelli (ATP D-345) en Andreas Seppi (ATP D-478) wonnen het dubbelspel in vijf sets en bezorgden Italië een eerste punt.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Dag twee van de Davis Cup begon met een award voor Steve ‘Mr Coupe Davis’ Darcis en ook bij het overlijden van ex-kapitein Julien Hoferlin werd stilgestaan. Daarna stond het dubbel op het programma, Bemelmans en De Loore begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Ze pakten een vroege break in de eerste set, maar de Italianen kwam nog terug op gelijke hoogte. Op karakter maakten Bemelmans en De Loore de break ongedaan, en bij 5-4 maakte De Loore de klus af op zijn opslag. De eerste set was binnen: 6-4.

Foutjes bij de Belgen

In de tweede set waren beide duo’s nog steeds aan elkaar gewaagd, maar stilaan slopen er wat foutjes in het spel van de Belgen. De Italianen maakten er dankbaar gebruik van en wonnen de set met 3-6. Ook in de derde set konden de Belgen twee breakpunten niet benutten en bij 4-5 mocht Seppi serveren voor de set. Bemelmans en De Loore redden nog zes setpunten, maar uiteindelijk waren het toch de Italianen die de set met 4-6 pakten.

Op naar een thriller

In een spannende vierde set kon het alle kanten op, Bemelmans en De Loore groeiden in de wedstrijd en hielden de druk op de Italianen hoog. Bij 4-3 gingen ze door de opslag van hun tegenstrevers en nadien maakte De Loore het af op zijn opslag. Met 6-4 3-6 4-6 en 6-3 stond de partij helemaal in evenwicht en maakten de supporters zich op voor een spannende vijfde set.

Bij 2-2 kregen Bemelmans en De Loore drie breakpunten, maar ze konden het niet afmaken. Dat kwam hen duur te staan, want de Italianen konden wel een break forceren en gingen met 2-4 aan de leiding. Bij 3-5 mocht Italië serveren voor de wedstrijd, maar Bemelmans en De Loore brachten de set opnieuw in evenwicht. Het dak ging bijna van de Spiroudôme en een tiebreak moest over de wedstrijd beslissen. Bij 6-5 kregen de Belgen een eerste matchpunt, maar de Italianen redden knap en sloegen wel toe bij hun eerste matchbal. Na 3 uur en 50 minuten stond de 6-4 3-6 4-6 6-3 6-7(6) eindstand op het scorebord.

Zondag zal David Goffin (ATP-14) de klus voor België moeten klaren tegen Paolo Lorenzi (ATP-38).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS