Home » Grand Slam » US Open » Bom onder de US Open: “Paire had nauw contact met elf andere spelers en die mogen gewoon spelen”

Bom onder de US Open: “Paire had nauw contact met elf andere spelers en die mogen gewoon spelen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De positieve COVID-19-test van Benoit Paire (ATP-22) op de US Open krijgt nog een serieus staartje met dank aan Noah Rubin (ATP-228).

Rubin dropt in zijn podcast ‘Behind the racquet’ een spreekwoordelijke bom in New York. Volgens de Amerikaan had Paire de voorbije dagen nauw contact met maar liefst elf andere spelers (en dus niet alleen Fransen), maar mogen die gewoon… spelen. “Het gaat voornamelijk over mannen, maar het is bijzonder straf dat de US Open niet ingrijpt. Dit is het tegenovergestelde van wat men met Guido Pella (ATP-36) en Hugo Dellien (ATP-97) heeft gedaan voor de start van het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000) twee weken geleden.

“Mijn gok is dat er topspelers bij betrokken zijn die hun toernooi niet willen opgeven en dat de organisatie daarom laat betijen. Of dat elf gewoon te veel is. Wat er ook van zij, dit gaat helemaal in tegen waar New York de laatste weken en maanden voor heeft gestreden. De US Open dacht goed voorbereid te zijn, maar is dat duidelijk helemaal niet.”

Wankele bubbels

Nog in zijn podcast hekelt Rubin de zogenaamde bubbels van het toernooi. “Chauffeurs en anderen gaan op het einde van de dag gewoon naar huis en verlaten dus bijgevolg dagelijks de bubbel. Waarom mogen wij als spelers ons hotel dan niet verlaten?”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS