2018 is nog niet begonnen maar de eerste matchen van het nieuwe tennisseizoen zijn al wel gespeeld. Ysaline Bonaventure (WTA-183) startte de kwalificaties in Auckland met een stunt, terwijl Maryna Zanevska (WTA-171) de duimen moest leggen.

Bonaventure en Zanevska startten het nieuwe tennisseizoen in Auckland in Nieuw-Zeeland op de ASB Classic ($ 250 000, hardcourt). In de kwalificaties waren er gemengde resultaten voor onze landgenotes.

Bonaventure moest in een duel van de lage landen aan de bak tegen de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-106), het tweede reekshoofd in de kwalificaties. Onze landgenote nam met 6-1 een wervelende start maar Hogenkamp zette vervolgens in een tiebreak orde op zaken. In de beslissende derde set trok Bonaventure het laken naar zich toe met 6-4.

Op haar Facebookpagina reageerde Bonaventure tevreden op haar zege: “Eerste overwinning van het seizoen 2018! Ik heb mijn eerste ronde in het enkelspel gewonnen tegen het tweede reekshoofd Richel Hogenkamp, 6-4 in de derde set. Super tevreden over mijn niveau.” In de tweede kwalificatieronde moet ze spelen tegen de Engelse Katie Boulter (WTA-200) die zeventien plaatsen lager op de WTA-ranking staat.

Voor Zanevska begon het nieuwe seizoen minder goed. Ze verloor in de eerste kwalificatieronde in Auckland van de Zwitserse Conny Perrin (WTA-197). Perrin haalde het met 6-4 en 6-3.

Maryna Zanevska - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Maryna Zanevska – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.