Home » Geen categorie » Bonaventure, Benoit en Mertens naar tweede ronde in Altenkirchen

Bonaventure, Benoit en Mertens naar tweede ronde in Altenkirchen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-160), Marie Benoit (WTA-277) en Elise Mertens (WTA-164) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van Altenkirchen ($25 000) in Duitsland. Sofie Oyen (WTA-475) overleefde de eerste ronde niet.

Derde reekshoofd Bonaventure had in Altenkirchen geen enkele moeite met haar Russische tegenstandster Kristina Kislyak (NR). Kislyak plaatste zich voor de hoofdtabel via de kwalificaties, maar kon slechts één spelletje winnen tegen de Waalse. Na 46 minuten stond de 6-0 en 6-1 eindstand op het scorebord. In de tweede ronde moet Bonaventure het opnemen tegen de Poolse kwalificatiespeelster Magdalena Frech (WTA-514).

Mertens is als zevende geplaatst boekte een vlotte 6-2 en 6-4 overwinning tegen de Bulgaarse Isabella Shinikova (WTA-286). De Russische Polina Leykina (WTA-209) wordt de volgende tegenstandster van Mertens.

Benoit plaatste zich voor de hoofdtabel via de kwalificaties, en moest hard knokken in de eerste ronde. Met 6-2 2-6 en 7-5 versloeg ze de Tsjechische Jesika Malickova (WTA-250). In de tweede ronde wacht een lastige opdracht tegen het Servische achtste reekshoofd Ivana Jorovic (WTA-240). Voor Oyen zit het toernooi erop, zij verloor met 4-6 en 1-6 van de Zwitserse Xenia Knoll (WTA-352).

Samen met de Nederlandse Lesley Kerkhove (WTA D-173) bereikte Mertens (WTA D-92) ook de halve finale in het dubbelspel. Bonaventure (WTA D-57) staat samen met de Zwitserse Knoll (WTA D-123) de kwartfinale.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS