Home » Geen categorie » Bonaventure bereikt hoofdtabel in Croissy-Beaubourg

Bonaventure bereikt hoofdtabel in Croissy-Beaubourg

Bonaventure bereikt hoofdtabel in Croissy-Beaubourg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-189) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel op het ITF-toernooi van Croissy-Beaubourg in Frankrijk ($ 50 000). In de laatste kwalificatieronde versloeg ze de Russische Valeria Savinykh (WTA-314).

Bonaventure was het eerste reekshoofd in de kwalificaties in Croissy-Beaubourg. In de eerste kwalificatieronde won ze vlot met twee keer 6-2 van de Franse Clemence Fayol (WTA-1215). In de tweede kwalificatieronde haalde de Waalse het met dezelfde score van de Britse Katy Dunne (WTA-276).

In de beslissende kwalificatieronde stond Bonaventure tegenover de 24-jarige Russin Savinykh. Savinykh stond drie jaar geleden nog op plaats 99 maar zakte ondertussen weg uit de top 300. Bonaventure maakte haar favorietenrol waar en pakte de overwinning met 6-3 en 6-4. De 20-jarige speelster weet nog niet tegen wie ze moet spelen in de eerste ronde op de hoofdtabel. Een van de mogelijke tegenstanders is An-Sophie Mestach (WTA-114). De 21-jarige Mestach staat immers als derde reekshoofd rechtstreeks op de hoofdtabel en treft in de eerste ronde een kwalificatiespeelster. Ook Klaartje Liebens deed mee aan de kwalificaties in Croissy-Beaubourg maar zij moest al in de eerste kwalificatieronde het onderspit delven tegen zesde reekshoofd Julie Coin (WTA-222).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws