Home » Grand Slam » Australian Open » Bonaventure dubbelt verder, exit Wickmayer en Van Uytvanck

Bonaventure dubbelt verder, exit Wickmayer en Van Uytvanck

Bonaventure dubbelt verder, exit Wickmayer en Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA D-61) heeft zich aan de zijde van de Roemeense Raluca Olaru (WTA D-49) geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel. Voor Alison Van Uytvanck (WTA D-110) en Yanina Wickmayer (WTA D-915) zit de Australian Open er helemaal op.

Bonaventure ontpopte zich het laatste jaar steeds meer tot een dubbelspeelster en bevestigde dit ook tijdens haar eerste dubbelwedstrijd op de Australian Open. De Belgisch-Roemeense tandem nam het op tegen de Duitse Andrea Pekovic (WTA D-99) en de Servische Jelena Jankovic (WTA D-69). Met 6-4 en 6-4 plaatsen Bonaventure en Olaru zich voor de tweede ronde na een wedstrijd van 1 uur en 21 minuten. Hun tegenstandsters in de volgende ronde zijn nog niet bekend.

Yanina Wickmayer, Alison Van Uytvanck en Ann Devries - © Twitter
Yanina Wickmayer, Alison Van Uytvanck en Ann Devries – © Twitter
Met het oog op de Fed Cup vormden Wickmayer en Van Uytvanck een dubbelpaar. In het enkelspel gingen ze beiden onderuit in de eerste ronde, en ook in het dubbel konden ze geen revanche nemen. De Tsjechische Barbora Krejcikova (WTA D-67) en de Chinese Yafan Wang (WTA D-55) hadden aan 1 uur en 13 minuten genoeg om de Belgische meisjes met 6-3 en 6-3 naar huis te sturen.

Flipkens (WTA D-158) komt op donderdag in actie in de eerste ronde van het dubbelspel. Ze dubbelt samen met Dominika Cibulkova (WTA D-180) tegen de negende reekshoofden uit Roemenië: Irina-Camelia Begu (WTA D-31) en Monica Niculescu (WTA D-30).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws