Ysaline Bonaventure (WTA-122) blijft rustig op haar elan verdergaan. In haar eerste ronde op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, International) rekende ze af met een tegenstandster die maar liefst 50 plaatsen hoger op de wereldranglijst staat.

Tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-72) nam Bonaventure geen al te beste start. Maar liefst drie breaks moest onze landgenote noodgedwongen toestaan. Dat ze zelf eenmaal door de opslag van Rybarikova ging, mocht niet baten. Na 26 minuten spelen stond de 2-6 op het bord.

De tweede set kende een totaal ander verhaal. Een lang openingsgame leek een spannende manche te beloven, maar Bonaventure schakelde net een versnelling hoger en maakte brandhout van haar tegenstandster. Nauwelijks een half uur later bracht ze met 6-1 de stand in evenwicht.

In de beslissende derde set leken beide dames op hun niveau te kunnen presteren. Het ging dan ook lange tijd gelijk op. Zelfs in de tiebreak waren de twee aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk trok Bonaventure met 9-7 het laken naar zich toe.

In de tweede ronde wacht Bonaventure een onderonsje met de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-67).

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.