Home » Geen categorie » Bonaventure en Benoît naar laatste vier in Antalya

Bonaventure en Benoît naar laatste vier in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-349) en Marie Benoît (WTA-419) hebben zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi van Antalya (Turkije, $ 15 000). Bij winst ontmoeten ze elkaar in de finale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bonaventure moest het in de kwartfinale opnemen tegen de Zweedse Jacqueline Cabaj Awad (WTA-495). In een spannende eerste set hadden beide speelsters het lastig om hun opslagspelletje te winnen. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trok Bonaventure met 7-6(1) aan het langste eind. In de tweede set sloeg Bonaventure een kloofje, de service breaks gingen nog wat over en weer maar uiteindelijk was onze landgenote toch met 6-3 te sterk. De partij duurde 1 uur en 38 minuten. De Russische Amina Anshba (WTA-669) wordt de volgende tegenstandster van Bonaventure.

Ook Benoît wist zich bij de laatste vier te scharen. De Slovaakse Natalia Vajdova (WTA-998) bood weinig weerstand en zesde reekshoofd Benoît boekte een makkelijke 6-1 en 6-1 zege. In de halve finale volgt een duel tegen het Japanse topreekshoofd Yuuki Tanaka (WTA-331).

In het dubbelspel eindigde het toernooi voor de Belgische tandem in de kwartfinale. Bonaventure (WTA D-276) en Benoît (WTA D-388) verloren met 6-4 5-7 en 9-11 van Cabaj Awad (WTA D-563) en Margot Yerolymos (WTA D-426).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS