Home » Geen categorie » Bonaventure en Mertens winnen vlot in Altenkirchen

Bonaventure en Mertens winnen vlot in Altenkirchen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-160) en Elise Mertens (WTA-164) hebben gemakkelijk de kwartfinale bereikt op het ITF-toernooi van Altenkirchen ($25 000) in Duitsland. Marie Benoit (WTA-277) ging in twee sets onderuit.

Bonaventure en Mertens zijn deze week het derde en zevende reekshoofd in Altenkirchen. Ze begonnen allebei sterk aan het toernooi. In de tweede ronde gingen ze verder op hun elan. Mertens rekende met 6-3 en 6-1 af met de Russische Polina Leykina (WTA-209), terwijl Bonaventure de Poolse kwalificatiespeelster Magdalena Frech (WTA-514) met 6-4 en 6-0 naar huis stuurde.

In de kwartfinale ontmoet Bonaventure nu het Servische achtste reekshoofd Ivana Jorovic (WTA-175). Jorovic was op haar beurt met 7-5 en 6-2 te sterk voor onze landgenote Benoit. Mertens moet aan de bak tegen vierde reekshoofd Oceane Dodin (WTA-164) of haar Nederlandse dubbelpartner Lesley Kerkhove (WTA-186).

In het dubbelspel plaatste Mertens (WTA D-92) zich eerder al voor de halve finale. Bonaventure (WTA D-57) volgde haar goede voorbeeld. Samen met de Zwitserse Knoll (WTA D-123) ging ze in drie sets naar de laatste vier.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS