Home » WTA » Bonaventure en Minnen op één wedstrijd van hoofdtabel in Rosmalen

Bonaventure en Minnen op één wedstrijd van hoofdtabel in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-114) en Greet Minnen (WTA-149) staan op één wedstrijd van de hoofdtabel op de Libema Open (Nederland, WTA International). Ze moesten beiden hard knokken in hun eerste kwalificatiewedstrijd.

Bonaventure opende tegen de Nederlandse Arianne Hartono (WTA-795), die een wildcard kreeg voor de kwalificaties. Onze landgenote pakte de eerste set met 6-3, maar de Nederlandse kwam verrassend met 1-6 langszij. De derde set werd beslist in de tiebreak en die ging met 7-6 (3) naar Bonaventure. In de beslissende kwalificatieronde volgt een duel met de Duitse Antonia Lottner (WTA-114).

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Ysaline Bonaventure – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Minnen moest aan de bak tegen de Duitse Sabine Lisicki (WTA-297), in 2013 nog verliezend finaliste op Wimbledon. De 29-jarige Lisicki pakte de eerste set met 6-7 (5), maar Minnen zette met 6-1 de scheve situatie recht. In een spannende derde set trok Minnen met 6-4 aan het langste eind. Onze landgenote strijdt tegen de topreekshoofd Fiona Ferro (WTA-82) om een ticket voor de hoofdtabel.

Drie landgenotes zijn al zeker van een plaats op de hoofdtabel. Alison Van Uytvanck (WTA-54) opent tegen een kwalificatiespeelster, een Belgisch duel in de eerste ronde behoort tot de mogelijkheden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS