Home » Grand Slam » Bonaventure en Zanevska naar laatste kwalificatieronde Australian Open, Benoit uitgeschakeld

Bonaventure en Zanevska naar laatste kwalificatieronde Australian Open, Benoit uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-122) en Maryna Zanevska (WTA-252) staan op één ronde van de hoofdtabel van de Australian Open (Australië, Grand Slam). Marie Benoit (WTA-237) redde het niet.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bonaventure, dertiende reekshoofd in Dubai, kende weinig problemen met de Duitse Antonia Lottner (WTA-179). De Belgische haalde het in twee sets: 6-1 en 6-3.

In de finale ronde wacht Valeria Savinykh (WTA-225), een op papier meer dan haalbare kaart. De Russische won vorig seizoen amper wedstrijden.

Zanevska zorgde voor een klein stuntje door het Tsjechische elfde reekshoofd, Tereza Martincova (WTA-120), met 6-2 en 6-3 wandelen te sturen.

In haar laatste ronde mag de Belgische het opnemen tegen Rebecca Marino (WTA-312) uit Canada, in 2011 nog het nummer 38 van de wereld.

Benoit naar huis

Nadat Greet Minnen (WTA-110) en Kimmer Coppejans (ATP-175) eerder op de dag ook al hadden gewonnen, was het aan Benoit om er voor de Belgen vijf op vijf van te maken. Helaas haalde de Luikse het niet van de 19-jarige Italiaanse Elisabetta Cocciaretto (WTA-132). Het achttiende reekshoofd won met 6-4 en 7-6 (2).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS