Home » ITF » Bonaventure en Zimmermann naar tweede ronde in Biarritz

Bonaventure en Zimmermann naar tweede ronde in Biarritz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Biarritz (Frankrijk, $ 80 000) hebben Ysaline Bonaventure (WTA-119) en Kimberley Zimmermann (WTA-239) zich geplaatst voor de tweede ronde. 

Bonaventure, het derde reekshoofd, en Zimmermann spelen deze week in het Zuid-Franse Biarritz op de Engie Open. Bonaventure nam het in de eerste ronde op tegen de thuisspeelster Jessika Ponchet (WTA-216). Na moeizaam de openingsset gewonnen te hebben, wist de Belgische de zege vlot binnen te halen in de tweede manche.

Het werd 7-6 (2) en 6-1 na 1 uur en 21 minuten. In de volgende ronde wacht de Turkse Cagla Buyukakcay (WTA-228), het voormalige nummer 60 van de wereld. In de onderlinge ontmoetingen staat het 0-1 in het voordeel van de Turkse.

Zimmermann nam het op tegen de hoger geplaatste Martina Di Giuseppe (WTA-195). In een wedstrijd van wisselende kansen kon de Belgische de zege toch binnenhalen in twee sets. Het werd 6-4 en 6-3 na 1 uur en 27 minuten. In de tweede ronde wacht ze op de winnares van het duel tussen Laura Siegemund (WTA-146) en Isabella Shinikova (WTA-276).

koen

koen

MEER NIEUWS