Home » Geen categorie » Bonaventure geeft op, Benoit velt zesde reekshoofd in Zwitserland

Bonaventure geeft op, Benoit velt zesde reekshoofd in Zwitserland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor Ysaline Bonaventure (WTA-166) kent het ITF-toernooi van Kreuzlingen ($ 50 000, Zwitserland) een onverwachte afloop. Zij wierp halfweg haar tweede ronde immers de handdoek in de ring. Marie Benoit (WTA-296) zorgde ook voor een verrassing. Zij kegelde het zesde reekshoofd uit het toernooi.

Bonaventure leek in opperbeste vorm te verkeren. Als zevende reekshoofd had ze nog geen uur tijd nodig om een ticket naar de tweede ronde te bemachtigen. Daarin moest ze het opnemen tegen de Servische Ivana Jorovic (WTA-177), op papier een haalbare kaart voor onze 21-jarige landgenote.

Bonaventure bleek echter niet in haar normale doen. Na amper een half uur stond het 3-6 in het voordeel van de Servische. De tweede set mag Bonaventure beginnen met serveren. Ze slaat echter snel een dubbele fout en bij 0-30 besluit ze de strijd te staken. Ze trekt zich terug uit het toernooi en geeft Jorovic zo een vrijgeleide naar de kwartfinale.

Marie Benoit daarentegen speelde de pannen van het dak. Zij kwam in haar tweede ronde tegenover het zesde reekshoofd Amandine Hesse (WTA-158) te staan, een eerste ontmoeting die de Française nog lang zal bijblijven. Waar Hesse in de eerste set Benoit nog twee spelletjes kan afsnoepen, lukt haar zelfs dat niet meer in set nummer 2. Onze landgenote stijgt boven zichzelf uit en verplettert haar tegenstandster. Na iets meer dan een uur op de baan, verovert Benoit met een overweldigende 6-2 6-0 haar plaats in de kwartfinale.

In het dubbelspel werden al onze landgenotes uitgeschakeld in de eerste ronde. Zowel voor Bonaventure, Benoit en Kimberley Zimmermann (WTA-D 729) zit het dubbeltoernooi er vroegtijdig op.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS