Home » Geen categorie » Bonaventure geeft set voorsprong weg in Bogota

Bonaventure geeft set voorsprong weg in Bogota

Bonaventure geeft set voorsprong weg in Bogota

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-297) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van de Copa Claro Colsanitas (International, $ 250 000). In Bogota, Columbia, verloor ze in de tweede kwalificatieronde in drie sets van het zevende reekshoofd. 

Bonaventure had in de eerste kwalificatieronde de vloer aangeveegd met haar tegenstandster, de Amerikaanse Daniella Moreno-Kaste (NR). Met zware 6-0 6-0 cijfers kon Moreno-Kaste terug naar huis. En ook in de tweede ronde startte de Belgische sterk.

Tegen de Georgische Sofia Shapatava (WTA-217), het zevende reekshoofd, begon ze nochtans als underdog. In de eerste set was daar echter helemaal niks van te merken. Breaks werden vrolijk uitgewisseld (zes in totaal), maar het was wel Bonaventure die op het einde van de set de beste papieren had. Met nog een break, haar vierde van de set, pakte ze de 1-0 voorsprong: 6-3. Ook in de tweede set kreeg de Belgische nog twee breakkansen, maar die kon ze niet verzilveren. Haar tegenstandster brak wel twee keer en dus werden de bordjes terug in evenwicht gehangen: 3-6.

In de derde en beslissende set was het vet een beetje van Bonaventure haar soep. De ervaren 25-jarige Shapatava keek niet meer om en spurtte naar de overwinning. Met 1-6 haalde ze de set – en zo een ticket voor de laatste kwalificatieronde – binnen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws