Home » Grand Slam » Roland Garros » Bonaventure geeft voorsprong uit handen en mist hoofdtabel Roland Garros

Bonaventure geeft voorsprong uit handen en mist hoofdtabel Roland Garros

Bonaventure geeft voorsprong uit handen en mist hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-155) heeft het goede voorbeeld van Elise Mertens (WTA-180) niet gevolgd in de kwalificaties van Roland Garros. Bonaventure had in de tweede kwalificatieronde een comfortabele voorsprong tegen de Amerikaanse Grace Min (WTA-159) maar liet haar tegenstandster nog terugkeren.

Bonaventure begon met een knappe zege aan de kwalificaties van Roland Garros. In de tweede kwalificatieronde ontmoette onze landgenote verrassend de Amerikaanse Grace Min (WTA-159) die de Griekse Maria Sakkari (WTA-116) had uitgeschakeld.

De eerste set begon uitstekend voor Bonaventure. Ze serveerde sterk en greep de eerste set met 6-3. In de tweede set ging de 21-jarige Belgische verder op haar elan en leek ze op weg naar een gemakkelijke zege. De Belgische verzilverde immers twee breakpunten en kwam zo op een comfortabele 3-0-voorsprong. Bonaventure liet Min echter volledig terugkeren in de partij. De Amerikaanse brak drie keer terug en kwam langszij met 6-4.

In de beslissende derde set kwam Bonaventure opnieuw op een break voorsprong en kreeg ze bij 5-4 een unieke kans om de match uit te serveren. Ze kon het echter weer niet afmaken. Min nam nu definitief afstand van Bonaventure en maakte de partij met 7-5 af. Daardoor maakt enkel Elise Mertens (WTA-180) als enige Belgische speelster nog kans op de hoofdtabel. Yanina Wickmayer (WTA-52) en Kirsten Flipkens (WTA-58) staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws