Home » Geen categorie » Bonaventure in halve finale in Monterrey

Bonaventure in halve finale in Monterrey

Bonaventure in halve finale in Monterrey

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-168) heeft de halve finale bereikt op het ITF-toernooi van Monterrey (Mexico, $ 50 000), terwijl Elise Mertens (WTA-194) in de tweede ronde verloor van een ervaren Kroatische speelster. In het dubbelspel zijn Bonaventure (WTA D-73) en Mertens (WTA D-149) samen goed op dreef en strijden ze voor de titel.

Tweede reekshoofd Bonaventure begon goed aan het Mexicaanse hardcourttoernooi. Ze won vlot haar eerste ronde en trof in de tweede ronde de Mexicaanse Victoria Rodriguez (WTA-250). Bonaventure was duidelijk te sterk voor Rodriguez en triomfeerde met 6-3 en 6-4. In de kwartfinale boekte de 21-jarige Belgische een knappe zege tegen het vijfde reekshoofd, de Russische Marina Melnikova (WTA-189). Bonaventure triomfeerde met 3-6,6-0 en 6-4.

Achtste reekshoofd Mertens knokte zich in haar eerste ronde voorbij thuisspeelster Giuliana Olmos (WTA-558). Ze haalde het in een driesetter met 3-6 en twee keer 6-2. In de tweede ronde moest ze echter het onderspit delven tegen de ervaren Kroatische Ana Vrljic (WTA-237). Mertens ging onderuit met 6-3 en 6-2. Bonaventure kan nu revanche nemen voor Mertens want ze speelt in de halve finale tegen Vrljic.

In het dubbelspel spelen Bonaventure en Mertens als topreekshoofden samen in Monterrey. Ze waren heel succesvol plaatsten zich zo voor de finale. In de eerste ronde haalde het Belgische duo het met 6-4 en 6-0 van een Australisch-Tsjechisch duo. Daarna gingen Bonaventure en Mertens verder op hun elan en wonnen ze met 7-6 en 6-4 van het Argentijns-Sloveense duo Maria Irigoyen (WTA D-76) en Dalila Jakupovic (WTA D-681). In de halve finale gingen ze in een driesetter voorbij het Turkse duo Pemra Ozgen (WTA D-192) en Ipek Soylu (WTA D-189). De Belgische tandem haalde het met 7-6,5-7 en 10-6 en spelen in de dubbelfinale tegen de tweede reekshoofden, het Russisch-Luxemburgse duo Marina Melnikova (WTA D-207) en Mandy Minella (WTA D-91)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws