Home » Grand Slam » Roland Garros » Bonaventure kan niet stunten op Roland Garros

Bonaventure kan niet stunten op Roland Garros

Bonaventure kan niet stunten op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-186) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros. De Tunesische Ons Jabeur (WTA-128) was in twee sets te sterk voor de Belgische.

Bonaventure nam voor de eerste keer deel aan de French Open en werd meteen uitgeloot tegen het twintigste reekshoofd. De 20-jarige Bonaventure kon nooit haar stempel op de wedstrijd drukken. In de eerste set brak de Tunesische meteen door de opslag van de Belgische en zo kwam Bonaventure al snel op een 3-0 achterstand. Ze kon Jabeur niet meer bijbenen en moest de eerste set met 6-3 aan haar leeftijdsgenote laten. In de tweede set kon Bonaventure haar eerste opslagspel nog behouden, maar in het tweede opslagspel was het opnieuw de Tunesische die een break kon forceren. Jabeur ging op haar elan verder en won de tweede set gemakkelijk met 6-2.

Bonaventure was de enige Belgische vrouw in het kwalificatietoernooi. Bij de mannen staan Kimmer Coppejans (ATP-109), Maxime Authom (ATP-174) en Germain Gigounon (ATP-208) in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi. Zij komen morgen opnieuw in actie.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws