Home » Geen categorie » Bonaventure kansloos in finale

Bonaventure kansloos in finale

Bonaventure kansloos in finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure is er niet in geslaagd om het ITF-toernooi van Bron ($ 10 000) op haar naam te schrijven. In de finale was ze kansloos tegen het eerste reekshoofd.

Ysaline Bonaventure (WTA-392) en de Oekraïense Maryna Zanevska (WTA-181) speelden één keer eerder tegen elkaar: vorig jaar op een $ 50 000-toernooi. Toen won Zanevska simpel met 3-6 en 1-6, en dus stond Bonaventure zondag voor de moeilijke opdracht om deze keer wel te winnen.

Vanaf het begin van de partij was echter al meteen duidelijk dat Zanevska dat niet echt zag zitten. Zanevska speelde een goede partij en Bonaventure kwam overal net iets te kort. De Oekraïense had geen medelijden en begeleide de Belgische in exact een uur naar de slachtbank: 2-6 en 1-6.

Toch mag Bonaventure niet te ontgoocheld zijn. Op een sterk bezet ITF-toernooi bereikte ze toch de finale, en dat levert haar volgende week ook een twintigtal plaatsen winst op op de ranking. Ysa Bona zal dan namelijk op plaats 370 terechtkomen. Volgende week komt de jonge Belgische trouwens nog in actie op een ander Frans toernooi: de Internationaux Féminins in Amiens ($ 10 000).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws