Home » Geen categorie » Bonaventure kegelt vierde reekshoofd en toptalent Blinkova eruit

Bonaventure kegelt vierde reekshoofd en toptalent Blinkova eruit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-295) heeft in de tweede ronde van het ITF-toernooi van Sint-Petersburg (Rusland, $ 100 000) een bijzonder knappe zege geboekt. Onze landgenote stuurde het vierde reekshoofd Anna Blinkova (WTA-131) naar huis.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bonaventure stond op papier voor een loodzware opdracht in Sint-Petersburg. De amper 19-jarige Blinkova staat te boek als een groot talent en was twee jaar geleden nog finaliste op het juniorentoernooi van Wimbledon. Onze landgenote was echter niet onder de indruk en startte uitstekend aan de partij. Na een halfuurtje had ze de eerste set al op zak met 6-3. In de tweede set liep Blinkova snel uit naar 1-3, maar daarna zette Bonaventure orde op zaken. Ze won vijf spelletjes op rij en triomfeerde na één uur en negen minuten.

In de kwartfinales wacht een duel met niemand minder dan Belinda Bencic (WTA-312). De 20-jarige Zwitserse, anderhalf jaar geleden nog het nummer zeven van de wereld maar door een polsblessure helemaal weggezakt, rekende in twee sets af met Vitalia Diatchenko (WTA-205), 6-4 6-3.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER