Home » Geen categorie » Bonaventure knap naar finale Kristinehamn

Bonaventure knap naar finale Kristinehamn

Bonaventure knap naar finale Kristinehamn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-272) heeft zich knap geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Kristinehamn, Zweden ($ 25 000), de Rolls Royce Women´s Cup. In de halve finale ontdeed ze zich van eerste reekshoofd Sofia Arvidsson (WTA-138).

Bonaventure, het achtste reekshoofd in Zweden, had geen enkel probleem ondervonden op weg naar de halve finales. In de eerste twee rondes verloor ze slechts negen games tegen lager gerangschikte speelsters en in de kwartfinale profiteerde ze van de opgave van de Poolse Sandra Zaniewska (WTA-297). In de halve finales wachtte er echter een stevigere brok. De Zweedse Sofia Arvidsson is namelijk een ex-top 30-speelster.

Toch was het Bonaventure die het best aan de partij begon. Met krachtig en aanvallend tennis nam de 19-jarige Belgische direct van de start van de partij de bovenhand. Met een break voorsprong pakte ze de eerste set en maakte Arvidsson zo direct duidelijk wat haar te wachten stond.

De 30-jarige Zweedse probeerde in de tweede set dan ook haar niveau op te krikken, maar daar had Bonavonture geen problemen mee. Ysa Bona ging gewoon verder op haar elan, en bij 5-4 maakte ze het mooi af op haar eigen opslag: 6-4.

Voor Bonaventure wordt het zondag de tweede finale die ze dit jaar in een $ 25 000-toernooi speelt. De inzet tegen de Russische Marina Melnikova (WTA-240) is een vijfde ITF-titel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws