Home » Grand Slam » Australian Open » Bonaventure maakt grandslamdebuut, Coppejans grijpt naast hoofdtabel Australian Open

Bonaventure maakt grandslamdebuut, Coppejans grijpt naast hoofdtabel Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Australian Open heeft Ysaline Bonaventure (WTA-158) haar beslissende kwalificatiewedstrijd gewonnen, ze staat voor het eerst op de hoofdtabel van een Grand Slam. Kimmer Coppejans (ATP-216) redde het niet en ging onderuit tegen een Italiaan.

Bonaventure was in de laatste kwalificatieronde te sterk voor de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-168). Onze landgenote haalde het na 1 uur en 9 minuten met 6-4 en 6-3. Bonaventure vervoegt Elise Mertens (WTA-12), Kirsten Flipkens (WTA-49) en Alison Van Uytvanck (WTA-51) op de hoofdtabel. De Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-123) wordt de tegenstandster van onze landgenote in de eerste ronde.

Coppejans slaagde er niet in om zich voor het eerst te plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open. In de beslissende kwalificatieronde nam hij het op tegen de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-139). De Oostendenaar moest in twee sets met 6-4 en 6-2 het hoofd buigen.

Kimmer Coppejans - © Birgit Dewulf (Largus Media)
Kimmer Coppejans – © Birgit Dewulf (Largus Media)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden