Home » Geen categorie » Bonaventure maakt reuzensprong, Wickmayer tuimelt uit top 100

Bonaventure maakt reuzensprong, Wickmayer tuimelt uit top 100

Bonaventure maakt reuzensprong, Wickmayer tuimelt uit top 100

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de nieuwe WTA-ranking zien we Ysaline Bonaventure (WTA-279) als een pijl omhoog schieten. Yanina Wickmayer (WTA-129) is voor het eerst sinds 2008 niet meer in de top 100 terug te vinden. 

Bonaventure stijgt dankzij haar sterke prestaties in Astana maar liefst 117 plaatsen. De Belgische bleef ruim zeven maanden aan de kant wegens blessures aan de pols en schouder. Ook in de dubbelranking maakt ze een sprong van 101 plaatsen naar plaats 267. Wickmayer tuimelt voor het eerst sinds mei 2008 uit de top 100, ze verliest 47 plaatsen. De reden hiervoor is dat de punten van het WTA-toernooi van Washington, dat ze vorig jaar won, weer moet inleveren.

Status quo is er voor de nummer één bij de Belgische dames Elise Mertens (WTA-55) en één plaats winst voor Kirsten Flipkens (WTA-85). Mertens (WTA D-58) stijgt tien plaatsen in de dubbelranking dankzij haar finaleplaats op het WTA-toernooi van Boekarest, dat is haar hoogste notering. Tot slot valt de 80 plaatsen winst voor Margaux Bovy (WTA-698) op. Ze komt zo voor het eerst in haar carrière de top 700 binnen.

koen

koen

Meer nieuws