Home » WTA » Bonaventure meteen uitgeschakeld in Charleston

Bonaventure meteen uitgeschakeld in Charleston

Bonaventure meteen uitgeschakeld in Charleston

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-123) is er niet in geslaagd de tweede ronde van het toernooi van Charleston (Verenigde Staten, Premier) te bereiken. Ze verloor in drie sets.

Bonaventure stond rechtstreeks op de hoofdtabel en keek in de ogen van kwalificatiespeelster Lauren Davis (WTA-184). De Waalse bleek bijna 20 cm groter dan haar opponent, maar de 25-jarige Amerikaanse leek niet onder de indruk. In de eerste set hielden de dames gelijke tred, tot Davis bij 3-3 door de opslag van Bonaventure ging. Eén break was voldoende om met 6-4 binnen te halen.

Het eerste spel van de tweede manche kende een veelbelovende start. Bonaventure trok aan het langste eind en bleef op haar elan verder gaan. Ze liet geen spaander meer heel van haar tegenstandster en ging maar liefst drie keer door de service van Davis. Met een vlotte 6-0 bracht de Waalse de stand in evenwicht.

In de derde en beslissende set leek de veer echter snel gebroken bij Bonaventure. Al in het derde game leverde ze haar opslag in. Davis bleef bij de les en schakelde zelfs een versnelling hoger. Met drie love-games op rij maakte ze de wedstrijd in stijl af, 6-2.

In de tweede ronde ontmoet Davis Magdalena Frech (WTA-182) of Mihaela Buzarnescu (WTA-30).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws