Op de Claro Open Colsonitas (Colombia, WTA) kon Ysaline Bonaventure (WTA-122) geen vuist maken tegen het vierde reekshoofd. Ze verloor aldus in de eerste ronde.

Bonaventure stond in haar eerste partij op Colombiaanse bodem tegenover Anna Karolina Schmiedlova (WTA-66). De twee 24-jarige dames speelden nooit eerder tegen elkaar. Schmiedlova ging al in het tweede game door de opslag van onze landgenote. Hoewel de breaks heen en weer vliegen, gaf ze haar voorsprong niet meer af. Met 6-2 schreef de Slovaakse de eerste set op haar naam.

In de tweede manche kon Bonaventure meer weerwerk bieden. Ze klampte aan tot 4-4, maar moest dan toekijken hoe Schmiedlova na vier keer deuce het laken naar zich toetrok. Tot overmaat van ramp leverde ze op een cruciaal punt haar opslag in, 6-4. Einde verhaal.

In het dubbelspel kwam Bonaventure (WTA D-181) enkele uren later in actie aan de zijde van Jacqueline Cako (WTA D-171). Ze namen het op tegen een stel thuisspeelsters, Maria Herazo Gonzalez (WTA D-355) en Yuliana Lizarazo (NG). Het Belgisch-Amerikaanse koppel verloor met tweemaal 6-3.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.