Home » Geen categorie » Bonaventure mist kwalificaties Auckland, Mestach en Van Uytvanck kennen tegenstander

Bonaventure mist kwalificaties Auckland, Mestach en Van Uytvanck kennen tegenstander

Bonaventure mist kwalificaties Auckland, Mestach en Van Uytvanck kennen tegenstander

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck kennen hun tegenstanders op de kwalificatietabellen van het WTA-toernooi van Auckland (International; $ 250 000). Ysaline Bonaventure mist die kwalificaties dan weer op een haar na.

Van vrijdag of zaterdag Belgische tijd worden de eerste officiële tenniswedstrijden van 2015 gespeeld. Welke Belgen er in de eerste week in actie zullen komen, weten we ondertussen al. Maar wie hun tegenstanders zullen worden, was nog even afwachten. Ondertussen is de loting van de kwalificaties van de ASB Classic in Auckland uitgevoerd en kennen An-Sophie Mestach (WTA-101) en Alison Van Uytvanck (WTA-106) hun eerste tegenstander van het jaar alvast.

Als nummer 101 van de wereld werd An-Sophie Mestach (foto) aangeduid als tweede reekshoofd in de kwalificaties. In de eerste ronde moet ze het daar opnemen tegen de Australische wildcard Sacha Jones (NR). Hoewel de 24-jarige Jones in 2014 enkel deelnam aan de kwalificaties van, jawel, het WTA-toernooi van Auckland, stond ze in 2012 nog op plaats 150 van de rankings. Voor Mestach en Jones wordt het het eerste onderlinge duel.

Ook Alison Van Uytvanck werd aangeduid als reekshoofd. Als vierde geplaatste neemt zij het in haar eerste ronde op tegen de Tsjechische Renata Voracova (WTA-169). Zowel in 2013 als in 2014 speelden zij al eens tegen elkaar en beide keren was het de Belgische die na een spannende driesetter de overwinning pakte.

Voor Ysaline Bonaventure was er slechter nieuws. Als nummer 196 van de wereld kwam zij net iets te kort om zich te plaatsen voor de kwalificaties. Als eerste alternate moet zij nu hopen dat nog minstens een iemand van de kwalificatiespeelsters zich terugtrekt voordat ze aan haar eerste ronde begint. Enkel zo maakt Bonaventure nog kans om alsnog mee te doen aan die kwalificaties.

“De eerste alternate zijn in Auckland? #GoedeStartvanhetJaar #2015 #NietInKwalificaties #GeenGeluk #Nieuw-Zeeland”

Diegenen die zich door drie rondes van kwalificaties spartelen, vervoegen Kirsten Flipkens (WTA-45) en Yanina Wickmayer (WTA-75) op de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws