Home » Geen categorie » Bonaventure naar dubbelfinale in Brazilië

Bonaventure naar dubbelfinale in Brazilië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA D-122) heeft samen met de Zweedse Rebecca Peterson (WTA D-132) de dubbelfinale bereikt op het ITF-toernooi van Curitiba (Brazilië, $ 25 000). In het enkelspel staat ze in de kwartfinale.

Bonaventure en Peterson vormen sinds kort een succesvol dubbelduo, ze veroverden samen de titel op het WTA-toernooi van Rio de Janeiro. Ook in Curitiba gaat het hen voor de wind, in de kwartfinale vochten ze een spannend duel uit met het Argentijnse duo Vanesa Furlanetto (WTA D-327)/ Catalina Pella (WTA D-407). Ze trokken nipt met 4-6 6-3 [11-9] aan het langste eind.

In de halve finale moesten ze de baan op tegen Andrea Gamiz (WTA D-203) uit Venezuela en Paula Cristina Goncalves (WTA D-290) uit Brazilë. Met 7-5 en 6-3 boekten Bonaventure en Peterson een vrij makkelijke zege, en verzekerden ze zich van een plaatsje in de dubbelfinale. Daarin moeten ze het opnemen tegen tweede reekshoofden Beatriz Garcia-Vidagany (WTA D-153) en Florencia Molinero (WTA D-117).

Op vrijdag speelt Bonaventure eerst haar kwartfinale in het enkelspel tegen derde reekshoofd Danka Kovinic (WTA-135) uit Montenegro. Later op de avond strijdt ze om de dubbeltitel

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS