Home » Geen categorie » Bonaventure naar halve finale in Altenkirchen, Mertens uitgeschakeld

Bonaventure naar halve finale in Altenkirchen, Mertens uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-160) maakt haar status van derde reekshoofd helemaal waar op het ITF-toernooi van Altenkirchen ($25 000), ze bereikte er de halve finale. Elise Mertens (WTA-164) werd uitgeschakeld in het enkel- en dubbelspel.

Bonaventure moest het in de kwartfinale opnemen tegen het Servische achtste reekshoofd Ivana Jorovic (WTA-175). In de eerste set ging onze landgenote twee keer door de opslag van haar tegenstandster, wat resulteerde in 6-2 setwinst. In de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, een tiebreak moest de beslissing brengen en ook daarin knokten beide dames voor elk punt. Met 7-6(9) plaatste Bonaventure zich voor de halve finale. Daarin moet ze het opnemen tegen het Oostenrijkse topreekshoofd Tamira Paszek (WTA-120).

Mertens begon erg goed aan haar partij tegen vierde reekshoofd Oceane Dodin (WTA-164). Ze liep 4-2 uit in de eerste set, maar daarna ging het licht uit. Na 1 uur en 25 minuten ging de zege met 4-6 en 1-6 naar de Française.

Ook in het dubbelspel werd Mertens (WTA D-92) uitgeschakeld aan de zijde van Lesley Kerkhove (WTA D-173), ze verloren met 3-6 6-3 en 10-8 van Deniz Khazaniuk (WTA D-870) en Maria Marfutina (WTA D-330). Bonaventure (WTA D-57) en Xenia Knoll (WTA D-123) spelen zaterdag hun halve finale in het dubbel.

Trop contente de mon match aujd! J'ai gagné 6-2 7-6 en jouant un match très solide! Demi finale du simple et du double…

Geplaatst door Ysaline Bonaventure op vrijdag 19 februari 2016

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS