Home » Geen categorie » Bonaventure naar kwartfinale in dubbelspel Marrakech

Bonaventure naar kwartfinale in dubbelspel Marrakech

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA D-80) heeft zich aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-112) geplaatst voor de kwartfinale van het dubbelspel op het WTA-toernooi van Marrakech (Marokko, $ 250 000).

Bonaventure en Schuurs speelden één maal eerder tegen het Britse duo Jocelyn Rae en Anna Smith (WTA D-90). Een maand geleden verloor het Belgisch-Nederlandse duo nog in twee sets van de Britse meisjes. Eén week later wonnen Bonaventure en Schuurs hun eerste gezamenlijke dubbeltitel op het WTA-toernooi van Katowice (Polen, $ 250 000).

Vandaag werd het een spannende driesetter. De eerste set werd met 6-4 gewonnen door het Belgisch-Nederlandse duo. De tweede set werd beslist in een tiebreak, waarin het Britse duo het met 7-1 haalde. In de supertiebreak van de derde set waren Bonaventure en Schuurs net iets sterker dan Rae en Smith (11-9).

In de kwartfinale nemen ze het op tegen het eerste reekshoofd, de Hongaarse Timea Babos (WTA D-18) en de Française Kristina Mladenovic (WTA D-10).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER