Home » Geen categorie » Bonaventure naar laatste acht in Brazilië

Bonaventure naar laatste acht in Brazilië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-194) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op het ITF-toernooi van Curitiba (Brazilië, $ 25 000). Ze versloeg in twee sets de Oekraïense Valeriya Strakhova (WTA-399).

Bonaventure is het achtste reekshoofd op het Braziliaanse graveltoernooi. De eerste set won de Belgische gemakkelijk met 6-2. Ook in de tweede set kwam ze al vroeg op voorspong en leidde ze met 5-2. De Oekraïense vocht zich echter nog terug in de partij en kon nog terugkomen tot 5-5. Bonaventure schakelde terug een versnelling hoger en won de tweede set met 7-5.

In de kwartfinale zal de Luikse het opnemen tegen de winnares van het duel tussen derde reekshoofd Danka Kovinic (WTA-135) uit Montenegro en de Australische Olivia Rogowska (WTA-197). Bonaventure speelde alleen nog maar tegen de Australische en verloor het enige onderlinge duel in 2013.

Bonaventure (WTA D-122) is ook actief in het dubbelspel. Ze speelt aan de zijde van de Zweedse Rebecca Peterson (WTA D-132). Ze nemen het in de kwartfinale op tegen het Argentijnse duo Vanesa Furlanetto (WTA D-327)/ Catalina Pella (WTA D-407).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS