Home » Geen categorie » Bonaventure naar tweede kwalificatieronde in Rosmalen, exit Mertens

Bonaventure naar tweede kwalificatieronde in Rosmalen, exit Mertens

Bonaventure naar tweede kwalificatieronde in Rosmalen, exit Mertens

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Topshelf Open in Nederland zijn Ysaline Bonaventure (WTA-189) en Elise Mertens (WTA-193) met wisselend succes aan hun grasseizoen begonnen. Bonaventure plaatste zich voor de tweede ronde in de kwalificaties, terwijl Mertens het onderspit moest delven tegen een Amerikaanse speelster.

Traditiegetrouw is het grastoernooi van Rosmalen, dichtbij ‘s-Hertogenbosch, een ideale voorbereiding voor Wimbledon, de derde grandslam van het jaar. Vrijdag gingen de kwalificaties van de Topshelf Open bij de vrouwen van start. Dit jaar doen er drie Belgische tennissters mee aan de kwalificaties.

Ysaline Bonaventure moest in de eerste kwalificatieronde spelen tegen de Tsjechische Petra Krejsova (WTA-374). Bonaventure startte duidelijk als favoriete tegen de Tsjechische die bijna tweehonderd plaatsen lager op de WTA-ranking staat. Onze landgenote maakte haar favorietenrol waar en pakte de zege met 6-4 en 6-3. In de tweede kwalificatieronde staat de 20-jarige Belgische zaterdag tegenover de Letse Jelena Ostapenko (WTA-152), het zevende reekshoofd in de kwalificaties. Als ze drie voorrondes overleeft, staat ze op de hoofdtabel.

Elise Mertens kon zich niet plaatsen voor de volgende ronde in de kwalificaties. De 19-jarige Limburgse verloor van de Amerikaanse Julia Boserup (WTA-212) met 6-2 en 6-4. Zaterdag komt An-Sophie Mestach (WTA-111) nog in actie in de kwalificaties. Zij is het derde reekshoofd in de kwalificaties en speelt in de eerste ronde tegen de Tsjechische Andrea Hlavackova (WTA-190) die drie jaar geleden nog in de top zestig stond. Zaterdag begint ook het kwalificatietoernooi bij de mannen. Daarin neemt Ruben Bemelmans (ATP-95) het in de eerste ronde op tegen de Nederlander Boy Westerhof (ATP-229)

Alison Van Uytvanck (WTA-93) en Kirsten Flipkens (WTA-71) staan al rechtstreeks op de hoofdtabel van Rosmalen en bij de mannen doet David Goffin (ATP-18) als derde reekshoofd een gooi naar de titel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws