Home » WTA » Bonaventure neemt eerste horde in Seoul, Minnen onderuit tegen reekshoofd

Bonaventure neemt eerste horde in Seoul, Minnen onderuit tegen reekshoofd

Bonaventure neemt eerste horde in Seoul, Minnen onderuit tegen reekshoofd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Seoul (Zuid-Korea, WTA International) heeft Ysaline Bonaventure (WTA-125) haar eerste partij gewonnen. Greet Minnen (WTA-122) moest haar meerdere erkennen in het tweede reekshoofd.

Bonaventure stond in de eerste ronde tegenover de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-78). Onze landgenote verloor de eerste set met 5-7, maar zette daarna de scheve situatie recht. Met 6-2 en 6-4 winst in de volgende sets wist Bonaventure zich te plaatsen voor de tweede ronde. Daarin volgt een duel met de Chinese Yafan Wang (WTA-58).

Minnen, die de hoofdtabel bereikte via de kwalificaties, moest aan de bak tegen tweede reekshoofd Ekaterina Alexandrova (WTA-39). Onze landgenote moest na 1 uur en 36 minuten met 4-6 en 3-6 haar meerdere erkennen in de Russische. Alison Van Uytvanck (WTA-62) en Kirsten Flipkens (WTA-106) spelen dinsdag hun partij in de eerste ronde.

Samen met Van Uytvanck (WTA D-109) was Minnen (WTA D-130) wel succesvol in het dubbelspel. De Belgische tandem haalde het makkelijk met 6-3 en 6-1 van Anna Danilina (WTA D-140) en Ulrikke Eikeri (WTA D-138). In de kwartfinale volgt een duel met Hayley Carter WTA (D-105) en Luisa Stefani (WTA D-112) die nipt met 3-6, 6-4 en 9-11 te sterk waren voor topreekshoofden Flipkens (WTA D-23) en Jelena Ostapenko (WTA D-27).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws