Home » Geen categorie » Bonaventure neemt tweede horde op weg naar hoofdtabel Cagne-sur-Mer

Bonaventure neemt tweede horde op weg naar hoofdtabel Cagne-sur-Mer

Bonaventure neemt tweede horde op weg naar hoofdtabel Cagne-sur-Mer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-195) is goed op dreef om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van het ITF-toernooi van Cagne-sur-Mer in Frankrijk ($ 100 000). In de tweede kwalificatieronde rekende ze in twee sets af met een Zwitserse. 

Bonaventure, eerste reekshoofd in de kwalificaties, had er een goede eerste partij opzitten in Frankrijk. In de tweede kwalificatieronde moest ze de baan op tegen de Zwitserse Karin Kennel (WTA-688). Hoewel zij op papier geen bedreiging vormt voor de Belgische, begon de eerste set toch evenwichtig.

In een match vol breaks, liet de uiteindelijke beslissing in de eerste set op zich wachten tot helemaal op het eind. Kennel verweerde zich goed, maar het was uiteindelijk toch de koelbloedige Bonaventure die met de set ging lopen: 7-5. In de tweede set was de veer van de Zwitserse wat gebroken. Bonaventure keek niet meer achterom en zorgde met twee breaks voor de 6-3-eindstand.

Gagne mon deuxième tour des qualifs! 7-5 6-3! Un pas de plus vers le tableau final!
Won my second round in qualies! 7-5 6-3! One step closer to the main draw!

Posted by Ysaline Bonaventure on zondag 3 mei 2015

Op die manier plaatst Bonaventure zich voor de derde en laatste kwalificatieronde in Cagne-sur-Mer. Daarin moet ze de baan op tegen de Spaanse Beatriz Garcia-Vidagany (WTA-291), het achtste reekshoofd. Mocht ze ook die wedstrijd tot een goed einde brengen, dan vervoegt ze Alison Van Uytvanck (WTA-91) op de hoofdtabel. Zij speelt in de eerste ronde tegen tweede reekshoofd Shelby Rogers (WTA-78) uit Amerika.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws