Home » WTA » Bonaventure niet naar hoofdtabel Auckland: “Soms win je, soms leer je”

Bonaventure niet naar hoofdtabel Auckland: “Soms win je, soms leer je”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ysaline Bonaventure (WTA-146) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Auckland (Nieuw-Zeeland, $ 250 000). Ze verloor haar tweede kwalificatiewedstrijd na een ware thriller van de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-185).

Bonaventure won in de eerste ronde van de kwali’s nog in drie sets, maar ging in haar tweede partij alsnog onderuit.

Nadat onze landgenote één set in het krijt kwam te staan (7-5) tegen Haddad Maia, vocht ze zich terug in de wedstrijd: 6-4. Een derde set zou de beslissing brengen. Na meer dan 2 uur spelen, mondde die uit in een tiebreak. Bonaventure kwam daarin op een 5-4-voorsprong te staan, maar het was de Braziliaanse die enkele minuten later mocht juichen: 7-6 (5).

“Soms win je, som leer je”, reageerde Bonaventure filosofisch op Instagram. “Het is hard om het jaar zo te starten, 7-6 verliezen in de derde set is pijnlijk. Nu ga ik me voorbereiden op de Australian Open, mijn favoriete Grand Slam.”

Kirsten Flipkens (WTA-47) en Alison Van Uytvanck (WTA-49) zijn ook van de partij in Aucklan. Zij staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden